Belföld

Polgármesternek méltatlan volt, díszpolgár lett

Gyömrőn zárt ülésen döntött a képviselő-testület.

Gyenes Leventének hétfőn szavazták meg a díszpolgári címet. A Magyar Nemzet úgy tudja, a volt polgármestert Mezey Attila alpolgármester terjesztette fel a kitüntetésre. A lapnak Horváth István önkormányzati képviselő azt mondta, ezzel nemcsak Gyenes Levente, hanem a díszpolgári szavazás is méltatlanná vált.

Ezzel arra utalt, hogy – mint korábban megírtuk – a polgármestert január közepén méltatlanság miatt jogerősen megfosztotta címétől a törvényszék, amely munkaviszonyát is megszüntette. A politikus ellen még tavaly kezdeményezett eljárást a megyei kormányhivatal.

Gyenest adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt felfüggesztett börtönre ítélték ugyanis. Májusban le is mondott, de indult a távozása miatt kiírt időközi választáson, amelyet kétharmados többséggel meg is nyert.

Gyömrő portálján a kitüntetésről kedden reggel még nem találtunk hírt. Korábban azt írták, Gyenes távozása nem okozott fennakadást, a képviselő-testület teljes körűen ellátja feladatát, a Helyi Választási Bizottság pedig a határidőket betartva időközi polgármester-választást fog kitűzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik