Belföld
Budapest, 2017. január 24.
Szmog Budán 2017. január 24-én. A fővárosban 2017. január 22-én elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát, 23-án kis mértékben javult a levegő minősége, de a riasztási fokozatot fenntartják. A magas szállópor-koncentráció miatt elrendelt közlekedési korlátozás is érvényben van. Reggel 6-tól 22 óráig Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0, 1, 2, 3 vagy 4, valamint amelynek a forgalmi engedélyében nincs környezetvédelmi osztályt jelölő kód.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Újra elrendelhetik a szmogriadó riasztási fokozatát

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 01. 30. 16:05

Ha nem javul váratlanul a levegő minősége, szerdán ismét lehet forgalomkorlátozás is Budapesten.
Korábban a témában:

Ismét romlott a levegő minősége Budapesten, a főváros szerint nem kizárt, hogy kedden hajnalban újra el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

A főváros honlapján közzétett közlemény szerint a vasárnapi mérési adatok alapján tíz mérőpontból nyolc helyszínen a tájékoztatási küszöbértéket, négy helyen pedig a riasztási küszöbértéket is meghaladta a szálló por koncentrációja. A szmogriadó riasztási fokozatát akkor rendelik el, ha a koncentráció legalább három mérőponton, két egymást követő nap 24 órás átlagában meghaladja a riasztási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzés szerint nem lehet javulásra számítani a következő napon.

Ha kedden elrendelik a riasztási fokozatot, a következő napon, szerdán reggel hat órától életbe lép a legszennyezőbb gépjárművek közlekedési tilalma is, amely azokra az autókra vonatkozik, amelynek forgalmi engedélyében a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi osztály szerepel, vagy nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. A kivételek a közleményben szerepelnek részletesen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.