Belföld

Szijjártó az orosz propagandatévében sorosozott

A miniszter szerint a civileket senki nem választotta meg arra, hogy képviseljék az emberek érdekeit.

A Soros György által támogatott civil szervezetekről nyilatkozott Szijjártó Péter hétfőn a Kreml szócsöveként működő orosz állami RT televíziónak. A magyar külügyminiszter szerint nem hiteles az a kép, hogy a civil szervezetek az ország lakosságának érdekeit képviselik, sőt, úgy véli, „nagyon veszélyes téveszme”.

Senki sem választotta meg ezeket a szervezeteket arra a feladatra, hogy képviseljék az emberek érdekeit

– vélekedett Szijjártó. Hozzátette: „a társadalomban jelenleg nyilvánvalóan létezik igény a nyílt és átlátható politikára”, és úgy vélik, hogy ez nemcsak a pártokra és politikusokra vonatkozik, de a különböző szervezetekre is, amelyek tevékenysége megmutatkozik az ország társadalmi, politikai életében. Ha egy országban tevékenykednek szervezetek, melyek külföldi állampolgároktól vagy kormányoktól kapnak pénzt, arról a társadalomnak tudnia kell – mondta a politikus.

A miniszter szerint Soros György szándékai teljesen nyilvánvalóak, nyíltan nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi magyar kormány bukását és távozását akarja, mert nem helyesli politikai irányvonalát. Szijjártó azt mondta: az irányvonalról a magyar népnek kell határoznia, nem Soros Györgynek.

„Ha a külföldi politikusok, üzletemberek és hasonló személyiségek törekszenek befolyást gyakorolni országunk politikai folyamataira, akkor nekünk jogunk van védekezni” – jelentette ki Szijjártó, aki szerint az Egyesült Államok részéről is „nyilvánvaló kísérletek történtek a beavatkozásra a magyar belpolitikába”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik