Belföld

Másik nem működő vendégháza is van az izsáki polgármesternek

Erre is uniós támogatást kapott, mégse lehet benne szobát kivenni.

Két vendégházat is épített EU-s pénzből Izsák fideszes polgármestere – tudta meg az Index. Mondok József Agro-Wild nevű cége csaknem 50 millió forintot kapott a Karádon felépült ingatlanra, de ahogy Izsákon, úgy itt sincs nyoma annak, hogy valóban szálláshelyként működtetné.

Korábban a 444 írta meg, hogy Mondok 2014-ben 35 millió forint uniós támogatással építtetett vadászházat Izsákon, de ahelyett, hogy kiadta volna szálláshelyként, inkább beköltözött oda. A Miniszterelnökség is vizsgálódik az ügyben.

Az Index hiába érdeklődött Karádon, a helyiek nem tudtak arról, hogy a másik, 50 milliós támogatással felépült ház szálláshelyként működne, és kitáblázva sincs. Az internetes foglalási oldalakon sem bukkan fel, és ha valamilyen listán fent is van, csak telefonszám van megadva hozzá, amit senki nem vesz fel. Ez azért is furcsa, mert a másik nyertes, amely szálláshelyre kapott pénzt, az ordacsehi Balaton Agrár Zrt. komoly internetes jelenléttel bír.

Mondok a karádiak elmondása szerint az egykori téeszt szerezte meg. A vendégház is a téesz-területen lévő irodaépület mellett van, az ajtaján pedig egy A4-es lapon az áll, hogy „áprilisig felújítás miatt zárva”, noha az állapota nem indokol felújítást.

Korábban Mondok azt mondta az N1TV-nek, hogy az izsáki vendégházat a baráti köre használhatja.

Átjáróházat nem engedek én ott csinálni

– jelentette ki. Kérdés, hogy akkor miért szálláshely építésére pályázott, mindenesetre ha kiderül, hogy valóban nem működtette rendeltetésszerűen az ingatlant, vissza kell fizetnie az elnyert támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik