Belföld

Lemondatnák Matolcsyt a barátnőjére költött pénzt miatt

Az MSZP követeli, hogy az MNB-elnök fizesse vissza, amit közpénzből barátnője külföldi utaztatására költött.

Vajda Zita kísérte el legtöbbször közpénzből fizetett, hivatalos külföldi útjaira a jegybankelnököt – tudta meg az RTL Híradó. A jegybank sajtóosztálya azt írta, Matolcsy György azért Vajda Zitával utazott a legtöbbször, mert az ő feladata volt a kétoldalú találkozók helyszíni előkészítése, a szervezési feladatok ellátása.

Az MSZP most azt követeli, hogy Matolcsy György fizesse vissza, amit közpénzből a barátnője külföldi utaztatására költött. A szocialisták elfogadhatatlannak tartják, hogy az MNB elnöke a magyar emberek adójából utaztatja barátnőjét körbe a világban. Úgy vélik, a pénzt azonnal vissza kell fizetnie az államkasszába, és le kell mondania. 

Matolcsy György 2013 óta vezeti a Magyar Nemzeti Bankot, ez idő alatt 36 külföldi út, és 75 millió forint a mérlege. Kilencszer, összesen 10 millió forintért, nem más tartott vele, mint Vajda Zita. Az MSZP szerint ugyanakkor a magyar családok nem azért dolgoznak, hogy a befizetett adójukból Matolcsy György hivatalos kiküldetéseit nászútnak használja. Ha az MNB elnökének szüksége van a külföldi mézeshetekre, fizesse saját zsebéből a hölgy utaztatását. Telne rá a havi ötmillió forintos fizetéséből – zárul az MSZP közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik