Belföld

Késve juthatnak pénzükhöz az iskolai dolgozók, a Klik cáfol

Országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését nem módosította még a Klebelsberg Központ (KK) a jogszabályban foglalt határidőig, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bár január 1-jétől már a KK lett a munkáltatójuk az olyan, korábban önkormányzati dolgozónak számító iskolai munkatársaknak, mint például a takarítók, a portások, a gondnokok vagy a karbantartók, még nem rendeződött az érintettek jogviszonya.

A problémát Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is megerősítette a Magyar Nemzet érdeklődésére. Turcsik Viktor, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola vezetője a lapnak elmondta: a helyzetet bonyolítja, hogy a Magyar Államkincstár központosított illetményszámfejtő rendszerében (KIRA) az érintett dolgozókat önkormányzati státusból államivá kell sorolni, és csak ezt követően indulhat meg a bérszámfejtésük.

UPDATE 13:33: A Klik közleménye

Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. Hangsúlyozzuk, hogy minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik