Belföld

Egy VII. kerületi stúdióban dolgozik a Kormányinfó törzskérdezője

Stabil első sor a Kormányinfókon, saját tévé Erzsébetvárosban. Breuer Péter szerencsére kap támogatást műsorai elkészítésére.

Breuer Péter rendszeres, elsősoros kérdező Lázár János miniszterelnökségi miniszter Kormányinfóin. A Hvg.hu cikke szerint Breuer tévéje, a Heti TV egy VII. kerületi ingatlanban működik.

A Breuer Press Production Kft. havi 300 ezer forintot fizet az Erzsébetvárosi Televízió korábbi stúdiójáért a Wesselényi utca 17. alatt. Nem az önkormányzattól, hanem az ERőMŰVHÁZ Nonprofit Kft.-tól bérlik a helyiséget, ami 2015 októberében kapta meg azt az önkormányzattól. Mint üzemeltető, adta bérbe később Breuer cégének, aminek áprilisig szól a szerződése.

Az ERőMŰVHÁZat vezető Hamvas Levente Péter nem válaszolt a lapnak a feltett kérdésekre. Hamvas amúgy szerepelt már a Heti TV-n is. Visszatérve Breuer cégére, a kft. tavaly október és december között épp Lázár minisztériumától kapott 20 millió forint támogatást a Heti szakasz című, zsidósággal foglalkozó műsorához. Ez korábban az ATV-n ment, majd a májusban alapított Heti TV-re költözött.

A cikk még megemlít egy apróságot: Breuer 2,7 millió forintért a Fidesz-frakciónak ad tanácsokat.

(A kiemelt képen az okostelefonját böngésző szemüveges úriember Breuer Péter, aki épp nem kérdez az adott Kormányinfón.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik