Belföld

Mély fájdalom a VI-VII. kerületi DK-ban, Gyurcsányék feloszlatták az elnökséget

Mély fájdalommal, szomorúsággal és csalódottsággal

– ezekkel a gyászjelentésbe illő kifejezésekkel kezdődik az a körlevél, amelyet a budapesti Demokratikus Koalíció 5. választókerületi elnökségének vezetője küldött szét szerda délelőtt.

Wizer Mária arról értesítette a VI. és VII. kerületet magába foglaló „vk” tagságát és a párt támogatóit, hogy a Demokratikus Koalíció országos elnöksége január 13-án „egyoldalúan, és egyhangú döntéssel” feloszlatta a helyi elnökséget.

A levél szerint a helyi elnökség tagjai egyáltalán nem értenek egyet Gyurcsány Ferencék döntésével, ám ennek ellenére január 16-ai hatállyal fegyelmezetten tudomásul vették azt.

Mi nem csupán egy elnökség voltunk, hanem a barátaitok is. Barátok voltunk egymás között az elnökségben és úgy gondoljuk, hogy veletek is

– írta Wiser, aki a levélben nem árulta el, milyen feszültségek vezettek az országos elnökség drasztikus lépéséhez.

A megszüntetett vk-elnökség vezetőjét hiába kerestük telefonján. A DK szóvivője, Gréczy Zsolt szerint viszont a VII. kerületiek óvatlansága volt az ok: a helyiek olyan választási együttműködési megállapodást készítettek elő 2019-re az Erzsébetvárosban, amelyre nem volt felhatalmazásuk.

A DK nem köt megállapodást Hunvald Györggyel

-mondta Gréczy.

Hunvald György, a VII. kerület egykori polgármestere tavaly év végén saját, politikai kérdésekkel foglalkozó blogot indított. Ebben cáfolta, hogy két év múlva újraindulna a posztért, de azért azt meglebegtette, hogy ilyen kérdésekben a helyi választóknak kell dönteniük. Hunvald a 24.hu kérdésére azt mondta,

fogalma sincs, mi történhetett a DK-ban, ez az ő belügyük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik