Belföld

Megszólalt a Rákellenes Liga felháborodást keltő reklámjának főszereplője

Nagy felháborodást váltott ki a Magyar Rákellenes Liga legújabb reklámja amiben egy bírósági tárgyalás díszletei közé helyezik egy rákos beteg helyzetét. A szervezet később bocsánatot kért.

Sokan támadták a film főszereplőjét, Tallós Rita színművésznőt is, akivel szerdán a gyártó Daylight Media készített videóinterjút.

Amikor elolvastam a forgatókönyvet, magam is úgy gondoltam, hogy ez egy erős reklám, de nem számítottam arra, hogy ilyen elképesztő érzelmeket vált ki

– fogalmazott Tallós.

Elárulta, felháborodott visszajelzéseket kapott, főként olyan sorstársaitól, akik szintén túlélték a rákot vagy még küzdenek vele. Mint mondta, ezt nem egészen érti, mert a film az egészségeseknek szól, a prevencióra hívta fel a figyelmet.

Tallós Rita az interjúban arról is mesélt, neki teljesen más dolgok jutottak eszébe, mikor meglátta a reklám tervezetét.

Amikor négy évvel ezelőtt megtudta, hogy rákos, a mammográfián egy doktornő belemondta az arcába a diagnózist. Mikor kicsit kételkedni kezdett, az orvos hozzávágta, hogy ez az ő szakmája, és biztosan rákot diagnosztizáltak nála.

Ebben a felállásban én ugyanolyan vádlott voltam

– magyarázta.

A filmben a vádló az életet szimbolizálta, a bíró pedig az orvosokat.

Tallós Ritának meggyőződése, hogy nagyon sokat tehetünk azért, ha betegséget kapunk. Ő is tudja, miért okozta magának a bajt. Sokan a stressztől, rossz életviteltől betegszenek meg.

Engem azért bánt mélységesen ez a kirohanás, mert én igazán átéreztem és végigcsináltam és nem érdemlem meg.

Azt gondolta, hogy mivel elég hiteles a témában, neki elhiszik, hogy egy jó ügy oldalára áll a rákbetegek érdekében, hiszen ez a pénz az ő gyógyulásukért és a megelőzésért van.

A színművésznő a szervezetet egy autóhoz hasonlított, amely ha nincs rendszeresen, félévente, évente szervizben kilométertől függően, akkor az tönkremegy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik