Belföld

Kiesett a síliftből egy magyar nő Ausztriában, hét métert zuhant

Baleset történt hétfő délelőtt a magyar határhoz közeli Stuhleck (Semmering) síterepén. Egy magyar pár késve szállt ki a középállomáson és mindketten kiestek a liftből. A férfi a védőhálóba esett,
a nő pedig a sílift alatt kanyargó úton közlekedő autóra zuhant, betörve annak a szélvédőjét.

Az APA hírügynökség tájékoztatása szerint, hétfő délelőtt, egy 29 éves magyar nő és férje a síterep négyszemélyes ülőliftjével tartott a völgyállomás irányába. Csúszás helyett lifttel mentek vissza a völgybe. Amint elhagyták a kiszállásra kijelölt területet, a biztonsági korlátot felemelték és megpróbáltak kiszállni. Azonban ebben a pillanatban a lift hirtelen ismét felgyorsított és mindketten kiestek a liftből.

Az egyik alkalmazott azonnal leállította a liftet, de a balesetet már nem tudta megakadályozni – közölte a lifttársaság.

A 39 éves férfi a biztonsági hálóba zuhant és sértetlenül megúszta. A hölgy a biztonsági háló mellett esett ki és közel hét méter zuhant. A lift nyomvonala alatti úton közlekedő autóra zuhant, betörve annak szélvédőjét. A hölgy bukósisakot viselt és a baleset után tudatánál volt.

A hölgyet csonttöréssel szállították a közeli kórházba, és délutánra tűzték ki a műtét időpontját. Az autó sofőrje a szélvédő szilánkjaitól kisebb sérüléseket szenvedett a karján és a kezén.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset okait.

(kiemelt kép: Gerhard Pilecky / panoramio.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik