Belföld

Mínusz húsz rondít bele a hétvégébe

Szombaton gyengén felhős, napos és borult, párás, tartósan ködös tájak egyaránt lesznek. Utóbbi helyeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Napnyugta után a derült részeken zúzmarás köd képződhet vagy bezáródhat a felhőtakaró. Általában mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0, a ködös területeken -10 fok körül alakul. Késő estére -5 és -17 fok közé hűl le a levegő, a hóval borított, derült tájakon lesz a leghidegebb.

Vasárnap az éjszaka képződő zúzmarás köd egy része tartósan megmarad, de lesznek napos körzetek is. Hószállingózás, ónos szitálás a ködös területeken előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -12, a vastagabb hóval borított, derült tájakon -15 és -20, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4, a ködös részeken ennél -5 és-8 fok között valószínű.

Hétfőn az éjszaka képződő zúzmarás köd illetve rétegfelhőzet napközben ritkul, zsugorodik, nagyobb eséllyel a Duna és Dráva mentén marad meg egész nap. Kisebb körzetekben napsütésre is számíthatunk. Hószállingózás, ónos szitálás a ködös területeken előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -18 fok között alakul, a vastagabb hóval borított, derült tájakon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös részeken -5 fok alatt, a napos tájakon kevéssel 0 fok felett valószínű.

(Adatok: met.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik