Belföld

Hidegre és hófúvásra figyelmeztetnek több megyében

Hószállingózásra, ónos szitálásra pénteken van kilátás.

A hideg és a várható hófúvások miatt is figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A tájékoztatás szerint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyenge hófúvásra van kilátás, a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Csütörtökön egyébként az előrejelzés szerint kevés lesz a felhő, de a déli országrészben átmenetileg erősebben felhős körzetek is előfordulhatnak. Csapadék nem várható. A Tiszántúl északi felén az északi, északkeleti szél eleinte még élénk lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet +1, -4 fok között várható, északon lesz a hidegebb. Késő estére -5 és -12 fok közé hűl le a levegő.

Péntekre virradó éjjel az ország kisebbik részén zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelynek egy része a pénteki nap folyamán főként északkeleten, keleten tartósan megmaradhat. Néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Másutt még gyengén felhős, napos, száraz idő ígérkezik. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -13, a vastag hóval borított, derült helyeken -14 és -22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és -4 fok között, a tartósan ködös részeken -10 fok közelében várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik