Belföld

Hóra hó jön, aztán nyekkenő mínuszok

A javán ugyan túl vagyunk, de főleg keleten még sok hó eshet le, mire elvonulnak a fellegek. Vasárnaptól jönnek vissza a nappali fagyok.

Nagy hóviharokat kapott a nyakába Magyarország pénteken és szombatra virradó éjjel. Lehet, hogy a nagyját megúszta az északnyugati és a középső országrész (Budapesttel együtt, ahol rengeteg hó esett, és kb. mind el is olvadt), de az északkeleti rész eközben 20 centit meghaladó takarót kapott.

Hamarosan írunk a hóhelyzetről is, de előbb következzen az, mire kell számítani még a szombati nap folyamán.

A havazás egyre inkább keletre tolódik az Időkép előrejelzése szerint. De a Nagy Havazásnak ezzel nem lesz vége, északnyugat felől érkezik a következő hullám, a négy északkeleti megyére (Borsod, Heves, Szabolcs, Hajdú) citromsárga figyelmeztetést is kiadtak emiatt. Eközben az ország több részén felszakadozhat a felhőzet, kibújhat a nap. Élénk, akár erős nyugati széllel kell számolni. Hideg nem lesz, hajnalban mínusz 4 és plusz 1, nappal mínusz 2 és plusz 3 fok közötti hőmérséklet lesz.

Aki nem bírja a frontokat, azzal sajnálattal közöljük: kettősfronti hatás várható.

A következő napokban visszaáll az utóbbi hetekben megszokott kerékvágás baromi csípős reggelekkel és hideg nappalokkal. Vasárnap már kisüthet a nap, bár keleten még lehet hószállingózás. Északnyugaton az északnyugati szél fújhat. Északon hajnalban már -10 fok is lehet. Délután -5 és +2 fok között mozoghat a hőmérséklet.

Hétfőn délen, délnyugaton lehet gyenge havazás, megélénkül az északkeleti szél is. Mínusz 11 fok körüli fogvacogtató hideg után nappal már fagypont alatt marad a hőmérséklet: -2, -5 fok lehet.

Kedden folytatódik a felhős idő erős északi széllel. Csapadék nem várható, de hideg lesz: reggel -10, nappal -4 fok lehet átlagosan. Szerdán pedig érkezhet az újabb havazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik