Belföld

Németh Szilárd: Lányaink, asszonyaink biztonságban vannak

Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országának tekinthető – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy sajtótájékoztatón.

Szerinte Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a “lányok, asszonyaink” biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye.

Azt nem tette hozzá, hogy Szlovákiában, Romániában, Csehországban és egy rakás másik helyen sem.

Németh Szilárd jó hírnek nevezte nem csak a magyaroknak, hanem egész Európanak, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el.

Civilek

Németh Szilárdot a sajtótájékoztatón kérdezték a civil szervezeteket érintő korábbi kijelentéseiről. A

Fidesz alelnöke azt mondta, lehet, kicsit erősen fogalmazott, de a lényeget és a tartalmat illetően fenntartja véleményét.

Nincs szó eltakarításról, a kulcsszó az átláthatóság. Világossá kívánják tenni a magyar embereknek, hogy “ki kicsoda”, kik ezek a szervezetek, kinek az érdekeit képviselik, valamint milyen forrásból működnek, s hogyan élnek ezeknek a szervezeteknek a vezetői, honnan kapnak pénzeket – sorolta a kormánypárti politikus, aki úgy látja, hogy az elmúlt 48 óra őt igazolta, és nem tőle riadtak meg az “álcivil” szervezetek, hanem önmaguktól.

Szernte a civil szervezetek 99,9 százaléka rendben van, nem finanszírozzák őket nagyhatalmak, és nem kérik őket, hogy a szabadon választott magyar parlamentre, kormányra “brutális nyomást” gyakoroljanak. Szerinte az “álcivil” szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és ha tevékenységük a magyar emberek érdekei ellen folyik, akkor semmi keresnivalójuk.

Ajaj

Megemlítette azt is, hogy Barack Obama leköszönő amerikai elnök olyan törvényjavaslatot kezdeményezett, amely a rémhírek terjesztésének megakadályozásáról, és a külső idegen befolyásoló tényezők kiiktatásáról szól.

Azt mondta, ezt a törvényjavaslatot tanulmányozzák.

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy a magyar emberek érdeke-e, hogy a Transparency International küzdjön a korrupció ellen, úgy reagált, a magyar embereknek az az érdeke, hogy mindenki küzdjön ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik