Belföld
havazás budapesten (havazás, hó, fkf zrt, )

FKF: a járdák síkosságmentesítése az ingatlantulajdonosok feladata

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 01. 12. 09:44

Budapesten – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően – éjjel kettő órakor változó intenzitással kezdett havazni. Méréseink szerint 3-5 centiméter esett – írta csütörtöki közleményében a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság.

A Társaság a prognózis ismeretében szerdán 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban várta a csapadékot. A havazás kezdetekor 74 darab téli célgép kezdte meg a fő- és közösségi közlekedési útvonalak szórását, munkájuk eredményeként csütörtökön üzemkezdettől a BKV járatai rendben közlekednek.

A nappali műszakban 75 darab téli célgéppel folytatták az utak, és 400 fővel a társaság által kezelt közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítését.

Mint írták: munkavégzésüket nehezíti a -9,-11 fok körüli hőmérséklet, amikor is a hintőanyag jelentősen veszít olvasztó képességéből, így lassabban fejti ki hatását.

A mellékutak havasak, megtisztításukat csak a több mint 1200 km hosszúságú főútvonal hálózat rendbe tételét követően tudják megkezdeni.

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a téli útviszonyok miatt fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

-közölte az FKF, hozzátéve: az ingatlanok előtt járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek a kötelezettsége.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.