Belföld

Kigyulladt a karácsonyfa egy budapesti panelban – öten kórházban

Panellakásban ütött ki tűz hétfő délután a XV. kerületben. A fővárosi tűzoltókat a Nyírpalota útra riasztották – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a 24.hu-nak.

Egy második emeleti lakás egyik szobájában csaptak fel a lángok, a lakó elmondása szerint a karácsonyfán lévő égősor hibásodott és gyulladt meg. A tűz átterjedt a fára, próbálták eloltani, de nem sikerült. Az érintett helyiség és az előszoba is égett,de az időközben helyszínre érkező tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat.

Az épületből tizenkét embert menekítettek ki a katasztrófavédelem emberei. Öt embert – három felnőttet és két gyereket – a mentők kórházba visznek füstmérgezés gyanújával. Az egyik felnőtt állapota az eddigi információk szerint súlyos.

Mint arról korábban írtunk, hétfőn délelőtt faházak gyulladtak ki a Pest megyei Majosházán, vasárnap pedig a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden és a Veszprém megyei Városlődön is összeégett embereket találtak holtan a lakásukban vasárnap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik