Belföld

Szombaton is nagyon hideg lesz, szélre és hófúvásra is figyelmeztetnek

Akár mínusz 24 fok is lehet.

Szombaton is extrém hideg várható, számos megyére figyelmeztetést adott ki emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mínusz 20 fok alá csökkenhet a hőmérséklet

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, itt másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyére ugyancsak a hideg miatt.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 20 és mínusz 15, a Dunántúlon mínusz 14 és mínusz 9 fok között valószínű. A hóval borított, illetve szélvédett helyeken – jellemzően az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben – viszont akár mínusz 24 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 12 és mínusz 6 fok között alakulnak (Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték).

A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnapra tovább hűlhet a levegő, helyenként mínusz 25 fok is lehet.

Mindemellett szombatra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

a viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére, továbbá a hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton nem várható csapadék. Vasárnap főként a Nyugat-Dunántúlon, valamint a keleti határnál kialakulhat kisebb havazás. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik