Belföld

Orbán miniszterei nem ígértek semmit Tarsoly Csabának

Pintér Sándor ki sem ejti az egykori Quaestor-vezér nevét.

A független Szabó Tímea a tavaly novemberi Magyar Narancs interjú alapján sorozta meg az Orbán-kormány három miniszterét kérdésével.

Tett-e Ön ígéretet Tarsoly Csabának arra vonatkozóan, hogy a kormány megmenti a Quaestort a bedőléstől?

A Párbeszéd politikusa azért tartotta indokoltnak ezt tisztázni, mert az előzetesben ülő egykori Quaestor-vezér a hetilapnak a bedőlése előtti hétvégéről (március 7. és 8.) azt állította, hogy

szombat délelőtt kértem egy bizonyos segítséget, és kaptam egy ígéretet a megfelelő helyről: amennyiben hétfőn bemegyek Windisch alelnök úrhoz és elmondok neki őszintén mindent, valamint bizonyos dolgoknak eleget teszünk, akkor az ügyfelek érdekében segíteni fognak, és a Quaestor-csoport megmarad.

A fenti kijelentés miatt a független képviselő Rogán Antalt, Pintér Sándort, Szijjártó Pétert külön-külön is megkérdezte arról, hogy a „Tarsoly úr” által említett „megfelelő hely” azonos-e az általuk irányított minisztériummal, a tárcavezető ígérte-e, hogy segít a Quaestor megmentésében, egyáltalán beszélt-e a miniszter, vagy beosztottja Tarsoly Csabával a bedőlés előtti napokban.

Nem, nem és nem!

A külgazdasági és külügyminiszter maga válaszolt. Szijjártó Péter közölte, hogy Tarsoly Csaba nem kért tőle segítséget, sem ő, sem a beosztottai nem ígértek, nem is ígérhettek semmilyen segítséget Tarsoly Csabának.

Rogán Antal miniszter helyett Dömötör Csaba válaszolt.

Tarsoly Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyetlen munkatársától sem kért segítséget.

Az államtitkár egyúttal jelezte, a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Quaestor bedőlésekor még nem létezett.

Pintér Sándor szintén maga válaszolt.

A Belügyminisztérium részéről semmilyen szintű egyeztetés nem történt a kérdésében megnevezett személlyel.

A Magyar Narancsnak adott interjú miatt a jegybank korábban jelezte, hogy büntető feljelentést tesz, rágalmazás és becsületsértés miatt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozottan cáfolta a Tarsoly Csaba vádlottnak az MNB-vel vagy annak tisztségviselőivel kapcsolatos valótlan állításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik