Belföld

Méltatlan posztjára Gyömrő adócsaló polgármestere, de még mindig a székében ül

Méltatlannak mondta ki Gyömrő polgármesteri tisztségére az adócsalásért tavaly jogerősen szabadságvesztésre ítélt Gyenes Leventét a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (BKKMB) – értesült a Magyar Nemzet a nem jogerős döntésről. Az információt egyelőre egyik fél sem erősíette meg,  Hauser Antal, a gyömrői önkormányzat kommunikációs referense annyit közölt a lappal, hogy amennyiben a végzés negatív lesz a polgármester számára, biztos, hogy fellebbez.

Ha a másodfokon illetékes Budapest Környéki Törvényszék jóváhagyja az elsőfokú határozatot, január közepére eldől:

2019 októberéig székében maradhat-e Gyömrő polgármestere, vagy tavasszal újabb voksolást kell tartani.

Gyenes Levente a hetedrendű vádlott volt a kecskeméti számlagyárügyben, folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás miatt 2016 áprilisában 9 hónap – 2 évre felfüggesztett -szabadságvesztésre ítélték, de a közügyektől nem tiltották el. Gyenest a Gyömrő 2000 Kör jelöltjeként a tavaly augusztusi időközi választáson jóval több mint kétharmados szavazataránnyal választották újra, miután lemondott tisztségéről a tavasszal lezárult büntetőpere után.

Gyenes Leventéről 2014-ben  olyan képek jelentek meg, melyeken meztelen nőkkel látható és fehér port szív. Erről azt mondta, hogy soha nem fogyasztott drogot és a képeket manipulálták. Ezt azonban nem tudja bizonyítani, mert a képekből csak egy példány készült, amik az öt éve ellopott laptopján voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik