Belföld

Szilveszteri mérleg: két halott, kiégett autók, 30 tűzeset

tuzolto(1)(960x640)(1).jpg (Array)
tuzolto(1)(960x640)(1).jpg (Array)
Rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak.

Három autó és több kuka gyulladt ki éjfél után Balatonfüreden. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a település központjának közelében eddig ismeretlen okból gyulladt ki két kisteherautó, egy személygépkocsi és több kuka. A tűzben nem sérült meg senki, a lángok továbbterjedését a balatonfüredi önkormányzati és a veszprémi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Hajnalban egy dunaújvárosi tűzesetnél viszont két összeégett holttestet is találtak. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a Budai Nagy Antal úton, a 6-os főút közelében lévő Dózsa György úti kereszteződésnél egy húsz négyzetméter alapterületű faépület volt tűz öt óra körül. A halálesetek, illetve a tűz oka még ismeretlen, a helyszíni szemlét a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végzi.

Országszerte egyébként harminc tűzeset volt pirotechnikai eszközök használata miatt szilveszter éjszaka. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Mukics Dániel azt mondta, hét esetben fenyők gyulladtak meg, a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykőn hat tuja égett. Négy helyen tető gyulladt meg, Dunakeszin és Budapesten erkélyen elhelyezett tárgyak égtek.

Vácon egy panellakás erkélyén keletkezett tűz. A lángok átterjedtek a lakás egyik szobájára és a két felette lévő erkélyre is. A tűzoltók és a rendőrök hetven embert kísértek ki az épületből. A tűzoltás és az épület átszellőztetése után mindenki visszatérhetett a házba.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán két melléképület közé szorult nagytestű kutyát kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak. Ezekben a tűzesetekben senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik