Belföld

Holnap inkább másnaposkodjon, kint úgyis csak köd lesz meg hideg

Nem baj, ha nem tervezett szabadtéri programot január elsejére, az időjárás ugyanis nem lesz felhőtlen. Az Időkép szerint újév első napján északon, északkeleten és helyenként a Fertő-tó környékén maradhat meg tartósan az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, máshol sok napsütésre van kilátás. Gyenge marad a légmozgás. Hajnalban -6, -14, délután a ködös, borongós tájakon -1, -5, a napos területeken 0, +4 fok várható. Jó hír azonban, hogy marad a frontmentes idő.

A Police.hu viszont arra figyelmeztet, hogy az autósok figyeljenek a sűrű ködre, ami vasárnap reggelre virradó éjszaka az ország északkeleti és északi felében nagyobb valószínűséggel képződhet, és ami  napközben több területen tartósabban megmaradhat. A ködös területeken hószállingózás, ónos ködszitálás sem zárható ki.

A ködfoltos útszakaszokon a látótávolság hirtelen lecsökkenhet, amely miatt érdemes a jármű sebességét már korábban csökkenteni. A korlátozott látási viszonyok között érdemes kisebb sebességgel, nagyobb követési távolságot tartva autózni. Ködös időben a vezetés is fárasztóbb, ezért idővel a sofőr reakcióképessége is csökkenhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik