Belföld

Szilveszterkor intenzív lesz a rendőri jelenlét az országban

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 12. 30. 10:57

De a magyar lakosságot és az országot közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére utaló információ nincs a hatóságok birtokában.

„Az Európában megnövekedett általános terror-veszélyeztetettségre tekintettel a magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára”, írta a BM közleményében.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság fenntartja ugyanakkor a terrorizmus elleni fellépésben érintett magyar szervek emelt biztonsági készültségi szintjét. Az információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan összegzi, elemzi és értékeli, különös figyelemmel a külföldi partnerszolgálatoktól érkező adatok esetleges magyarországi vonatkozásaira.

A TEK a legmagasabb szinten tartja felderítési kapacitásait.

A hatóságok rendelkezésére álló információk nem indokolják a Magyarországon hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítását, és a korábban életbe léptetett óvintézkedések szigorítását. Valamennyi rendvédelmi szerv felkészült arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyen minden szükséges intézkedést. Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.