Belföld

Orbán: „Nem tűröm, hogy ellopják a pénzt”

A miniszterelnök 2018-ig már nem tervez minisztereket cserélni.

A korrupciós vád, mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált, „ezt a csatát okosan kell vívni” – mondta Orbán Viktor a Dunántúli Naplónak adott interjúban. Azt mondta: mindenkinek azt tanácsolja, a kormánypártiaknak és ellenzékieknek is, hogy „tartsák be a törvényeket, és akkor nem lesz baj”.

A miniszterelnök szerint „amikor fejlődik az ország, akkor a korrupció visszaszorul”.

Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert nem tűröm, hogy ellopják a pénzt. Ezekre korábban is lett volna lehetőség, csak a kormányrúdnál ülő elődeinknél kézen-közön eltűnt a pénz

– jelentette ki.

Orbán szerint a jövő év legfontosabb célkitűzése, hogy mindenkinek megérje dolgozni. „Amíg az ember csak azért küzd, hogy legyen munkája és el tudja tartani a családját, nem érezheti magát győztesnek” – fejtette ki. Említette a minimálbér és a nyugdíj emelését, valamint az alapvető élelmiszerek áfakulcsának leszállítását.

A kormányfő rendkívül optimista: szerinte a dolgok

könnyen alakulhatnak úgy, hogy az ország jobban teljesít majd a vártnál, jelentősebben emelkednek a bérek, gyorsabban nő az életszínvonal, nagyobbat lépünk előre 2017-ben, mint ahogy az a mostani mértéktartó becslésekből következik.

Azt mondta, 2017-ben nem kell számítani változásokra a kormányban, ezt a ciklust már a mostani miniszterekkel szeretné kitölteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik