Belföld

Hajléktalanbiztos rácsot kért karácsonyra egy ferencvárosi társasház

Próbáltuk megkeresni az érintett társasház képviselőjét, de csak a szomszédos épületek technikai üzemeltetőjét sikerült elérnünk, aki elmondta, azért került fel a kerítés, mert

az ott lakóknak és az üzletek tulajdonosainak elegük lett abból, hogy három-négy hajléktalan folyamatosan ott randalírozik éjszakánként, akik többször levizelték az épület falát és nem győzik fizetni az újrafestés költségét.

Egyébként a 24.hu szerkesztőségéből többen is a szomszédos házakban lakunk, és valóban, nagyjából nyár óta egy férfi élt az árkádok alatt, de az elmúlt hónapok során nappal és éjszaka is csak őt láttuk, így a három-négy ember

erős túlzás.

Szerettük volna megtudni, hogy végül honnan indult a kezdeményezés a rácsok felszerelésére, és ki állta a költségeket, így megkerestük Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatát is.

Az ablakokat is berácsozták. | Fotó: 24.hu / Berecz Valter
Az ablakokat is berácsozták. | Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Válaszukban megírták,

a rács felrakása a társasházban lakó lakástulajdonosok kérése volt, mert hosszú évek óta problémát jelent az éjszakai randalírozás és a hangoskodás az árkád alatt.

Hozzátették, a falfelületet az elmúlt hét évben háromszor kellett átfesteni graffitizés és egyéb piszkítás miatt. Mint megtudtuk, a házban összesen öt lakás és két irodahelyiség található, viszont a szemközti ház lakói is panaszkodtak az éjszakai zajok miatt, így a tulajdonosok együtt nyújtottak be egy kérvényt az önkormányzathoz a rács felhelyezésére.

A költségeket nem az önkormányzat állta, ők csak az engedélyt adták.

Csütörtökre már teljes pompájában állt a hajléktalanbiztos rács a lakóház árkádján, a két végén lévő ajtóból az egyik pedig nappal is zárva volt. Azt nem tudjuk, mennyire biztonságos egy ilyen lépés egy esetleges tűz esetén (tekintve, hogy az ablakokat is lezárták, nehogy valaki bemásszon), de biztos megéri, hogy cserébe senki nem keres ott menedéket a mínuszos éjszakákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik