Belföld

A magyar falu, ahol egész télen hóvihar van

Kivan fél Olaszfalu az eplényi sípályától, mert szerintük a hóágyúik miatt kell állandóan havat takarítaniuk. A síaréna tagad.

Most már egy emberként hördülnek fel a Bakonyban található Olaszfalu lakói, mert állandóan hóréteg fedi a községet – írja a Blikk. Az ok borzasztó egyszerű: a közeli eplényi síaréna pályáinak behavazására használt hóágyuk termékét idesodorja a szél.

Itt gyönyörű nagy hó van, de sajnos okoz egy kis bosszúságot az embereknek és az önkormányzatnak egyaránt. A hó eltakarítása ugyanis többletköltséget okoz, csak az útszóró traktor bérlése óránként tízezer forintra rúg.

Mindezt Boriszné Hanich Edit polgármester panaszolta el. A falu vezetője békülékeny, szerinte csak annyit kéne a sípályának változtatni, hogy déli szelek idején nem üzemelteti az összes hóágyút.

Eplény azonban hárít: szerintük nem kapcsolható össze a hóágyúzás a szokatlanul sok olaszfalui hóval. Ugyanis 40 méter az ágyúk maximális hatótávolsága, a falu pedig több kilométerre van. Arról nem is beszélve, hogy a hógyártásra használt víztározók kapacitása se akkora, hogy ekkora területet behavazzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik