Belföld

Erdőirtás lehet a bozótvágásból Csillaghegyen

Szép strand és focipálya lapul meg egy kis III. kerületi erdő szélén, ahol vadkan tenyész, őz neszez. Azonban egy sípálya és focipálya kedvéért kivágnának pár fát.

Sípályát építenének és futballpályát újítanának fel a Csillaghegyi Strandfürdő területén, ehhez nemrég írta ki a közbeszerzést a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. Az Index szerint a történetben az a necces, hogy a bozótost kitisztítanák, de gyanús, hogy fákat is kivágnának. Az Index drónvideója szerint márpedig elég sok fa is van a területen:

A lakók sem örülnek a várható fapusztításnak. A közelben ugyanis van focipálya és műanyag borítású sípálya is. Ráadásul túl közel lennének a lakóházakhoz a létesítmények, a lakókat pedig nem kérdezték meg. És akkor a kevés parkolóhelyről még nem is esett szó. A környező kis erdő 1500 négyzetméteres, ráadásul tele van vaddal, még őzeket és vaddisznókat is szoktak itt látni.

A közbeszerzésben fura módon a Pusztakúti út 2-6. alatti ingatlan van a fejlesztés helyszíneként megjelölve, nem a mostani focipálya helyrajzi száma. Problémás, hogy a környékbeliek semmilyen hatástanulmányról nem tudnak, az egész fejlesztésről a médiából értesültek. Az is kiderül a közbeszerzésből, hogy teljesen lezárják az átjárhatóságot a fürdő és a sporttelep között majd.

Tehát a strandolók nem használhatnák a focipályát, ami a kiírás szerint rendes meccsek lebonyolítására lesz alkalmas.

A lap megkereste a BGYH Zrt.-t is, ami tömören annyit közölt, hogy a közbeszerzési eljárás befejezéséig nem nyilatkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik