Belföld

Kolbászízesítő versenyt nyitott meg a miniszter

Betörők helyett reszkessenek inkább a malacok.

Karcag nemcsak Bróker Marcsika elillant pénzügyi csodájáról híres, van például Karcagi Kolbászízesítő és Házipálinka-verseny is. A földművelésügyi tárca közleményéből tudtuk meg, hogy maga Fazekas Sándor miniszter nyitotta meg a rendezvényt. Ezt írták:

Egyre népszerűbbek a régi receptek, a hagyományos kézműves ételek és italok. Ebben az építkezésben fontos szerepe van a településeken megrendezett gasztronómiai fesztiváloknak, ahol belekóstolhatunk a családi receptek és a magyar konyha ízvilágába, amelyre büszkék lehetünk – mondta Fazekas Sándor a Karcagi Kolbászízesítő és Házipálinka-verseny megnyitóján.

A földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, csúcsminőségű termékek állíthatók elő kizárólag magyar alapanyagok felhasználásával. A magyar konyhaművészet egyedi, kiemelkedő ízvilágához, harmóniájához nélkülözhetetlenek a különleges zamatokat adó magyar termékek.

Fazekas Sándor kiemelte, a kolbász kedvelőinek, sertéstartóknak, húsfeldolgozóknak jó hír, hogy összességében öt hónap alatt több mint egyharmaddal növekedtek a hazai termelői árak. A vágóhidakon 2016. január-október között 3 millió 817 ezer sertést vágtak, élősúlyban 5,2 százalékkal többet, mint egy éve.

Arról nem is beszélve, hogy kolbászt ízesíteni is hasznosabb, mint televíziót nézni, nem is értjük, hogy maradhatott ki a megnyitóról ez a mozzanat, ha már a múltkor egy parlamenti kérdés kapcsán előkerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik