Belföld

Kijátszhatják a béremelést az állami cégek

A MÁV-ból pedig kiszervezik a vasútőröket.

161 ezer forint lesz jövőre a középfokú iskolai végzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatottak munkabére, de van olyan állami cég, amely úgy próbál kibújni ez alól, hogy a munkaköröket átminősítik a szakképzettséget nem igénylő kategóriába – tudta meg a Hír TV. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének is tudomása van hasonló visszásságokról.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Németh Szilárd azt mondta: nem tud ilyen visszaélésekről, de elítéli, ha megtörténik. „Nem azért történnek megállapodások, hogy ezt valami ócska trükkökkel kijátsszuk” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte „az állam is olyan állapotban van, hogy a fizetésemelést semmilyen ócska trükkel nem lehet az emberektől elvenni”. „Ha van ilyen, akkor ennek meglesz a jutalma” – tette hozzá.

Azt is megemlítik, hogy a Vasutasok Szakszervezete a héten arról kapott levelet, hogy kiszervezik a vasútőröket a MÁV-ból, az érdekvédők szerint olyan cégekbe, amelyek közül több ellen munkaügyi felügyeleti és NAV eljárás folyik, illetve több szinten alvállalkozóknak szervezik ki a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik