Belföld

Kilenc napig ígérgették a szegedi családapának, hogy másnap megműtik

Egészen szürreális kórházi esetről számolt be a Délmagyar. Pap Zoltánnál augusztusban diagnosztizáltak vállíngyulladást, szeptember közepén műtétre jegyezték elő. November 29-én feküdt be a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba.

Másnap reggel a viziten azonban arról tájékoztattak, hogy az operációm elmarad, másnap tudják csak elvégezni. Így hát feküdtem bent egész nap, este figyelmeztettek, hogy éjféltől már ne egyek, ne igyak semmit

-mondta el a Délmagyarnak Pap Zoltán. A műtétet nemhogy másnap, az azt követő napokban sorozatosan elhalasztották, majd hétvégére hazaengedték. Egy hétig bírta a tarthatatlan helyzetet, majd felkereste a traumatológiai klinika helyettes vezetőjét, és beszéltt a betegjogi képviselővel is, erről tájékoztatta a klinikavezetőt. Ezt követően másnap megoperálták.

Nem tudnak tervezni

Pap Zoltán kilenc napig várt arra, hogy előjegyzett műtétjét elvégezzék. Mint mondta, nem ő volt az egyetlen, aki így járt:

több beteget haza is küldtek azzal az indokkal, hogy nincs műtéti kapacitás.

Zárójelentésén is az az első mondat: „a műtétet műtéti kapacitás problémák miatt több napon keresztül nem tudtuk elvégezni”.

A traumatológiai klinikán a tervezett műtétek az akut vagy azonnali ellátást igénylő műtétek miatt tolódnak, vagy tolódhatnak. Mivel a váratlanul beavatkozásra szoruló esetek száma nem egyenletes, ezért semmiképpen nem tudjuk előre jelezni az operatív kapacitás változását – mondta el az üggyel kapcsolatosan a Délmagyarnak Facskó Andra, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

Pap Zoltán peren kívüli megegyezést szeretne kötni a Szegedi Tudományegyetemmel, ugyanis a kórházban töltött napokért kevesebb táppénzt kapott, mintha otthon lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik