Belföld

Kiakadtak az MSZP-ben, miután Hunvald György bejelentkezett 2019-re

hunvald(960x640)(1).jpg (hunvald)
hunvald(960x640)(1).jpg (hunvald)
A felsőbb vezetésnek nehéz lesz megakadályoznia, hogy erzsébetvárosi jelölt legyen.

Csütörtökön megírtuk: csodálatos honlappal jelentkezett be a VII. kerület egykori polgármestere, Hunvald György a 2019-es önkormányzati választásra. A börtönviselt szocialista politikus a weboldalon önkormányzati képviselőjelöltként mutatkozik be, de az Index MSZP-s forrásokból úgy tudja: Hunvald célja, hogy ismét vezesse a kerületet.

A portál azt írja: a helyi szervezet szerette volna, hogy Hunvald parlamenti „képviselőjelölt-jelölt” legyen az előválasztáson, de a párt budapesti vezetése ezt megakadályozta. Így a politikus az önkormányzati választásra koncentrál, bár pártjában többen kockázatosnak látják, ha jelöltként ismét felvállalják.

Amikor Hunvaldot nyáron az MSZP erzsébetvárosi elnökének választották, Molnár Gyula pártelnök azt mondta: nem örül a feltűnésének, és nem is támogatja, hogy közfunkciót kapjon. Erről egyelőre nincs is szó, Hunvald György a saját szakállára indította el kampányát. A párt alapszabálya szerint egyébként az önkormányzati választáson a helyi szervezetek jelölnek, így a felsőbb vezetésnek komoly erőfeszítéseibe kerülhet Hunvald jelölését megakadályozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik