Belföld

A sorszámra váró sorszámra is várni kell a Visegrádi utcai okmányirodában

munkaugy(1)(960x640).jpg (munkaügy, hivatal, ügyintézés, )
munkaugy(1)(960x640).jpg (munkaügy, hivatal, ügyintézés, )

Az atv.hu figyelmét egy olvasójuk hívta fel arra, hogy a Visegrádi utcai Okmányiroda kétlépcsőssé tette az ügymenetet a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézéseknél: akinek nem jut sorszám, egy másik sorszámot kap, amellyel az eredeti sorszámra várhat, hátha üresedés lesz.

Az autók esetében azért nehézkes az ügyintézés, mert a törvény 15 napot ír elő a gépkocsik átírására tulajdonoscsere esetén, ha pedig késve érkezik meg a levél vagy csak kóhetekkel későbbre van időpont az okmányirodába, könnyen ki lehet csúszni a határidőből. Ezért döntenek úgy sokan, hohy nem időpontra mennek, hanem kivárják a sorukat. A probléma az, hogy gyakran már nyitáskor elfogynak az aznapi sorszámok, ekkor azonban be lehet állni egy másik sor végére, egy reménybeli sorszámért.

Az atv.hu arról ír, hogy a pultos ilyenkor azt javasolja, hogy jó korán érkezzen az ügyintéző: mondjuk reggel 6-ra. Igaz, nyitás csak 8-kor van. A portál munkatársa találkozott olyan ügyféllel, aki bár bement hajnalok hajnalán az okmányirodába, ott közölték vele, hogy már 5 embernek adtak ki sorszámra váró sorszámot, úgyhogy hiába az igyekezete.

Sorszámmutyi és nepperek

Egy másik ügyfél arról mesélt, hogy a várakozás órái alatt megfigyelte, hogyan tevékenykednek az okmnyirodában az “ügyintéző nepperek”, akik pénzért mások ügyeit intézik. Állítólag  ők valahogy mindig sorszámhoz jutnak, és egymást váltják az ügyintézőknél.

Egy, az ikmányirodában gyakran megforduló autókerekedő arról számolt be, hogy régebben 5-6 „nepper” ült bent állandó jelleggel a váróhelységben, akiknek értelemszerűen mindig volt időpontjuk, vagy aznapra sorszámuk, és vitték is dögivel ügyfeleik ügyeit.

Aztán tavaly ősszel valakinek elege lett a visszaélésekből, és a munkaidőben váratlanul felbukkanó rendőrök előállítottak 7-8 ügyintézőt, akiket egy darabig csak vidékről felrendelt kollégákkal tudtak helyettesíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik