Belföld

Figyelmeztetés után riasztást is kiadtak az ónos eső miatt

A riasztás járásokra, a figyelmeztetés megyékre és Budapestre is érvényes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára tíz megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést, illetve több északnyugati járásra riasztást az ónos eső veszélye miatt.

riasztas-onos-eso

Szerda délután a középső országrészben (beleértve a főváros térségét is) kell számítani kisebb mennyiségű ónos esőre. Az Északi-középhegység keleti felén és a Tiszántúlon délután, este gyenge havazás lehet. Számottevő hóréteg (2-4 centi) kialakulására inkább csak a Tiszántúl középső és déli részein van esély.

Éjszaka lassan mindenütt megszűnik a csapadék. Csütörtökön veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, bár gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és a keleti határnál lehet hószállingózás is, de általában több-kevesebb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű.

Az északnyugati, északi szél élénk, a Bakony és a főváros környékén időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben, valamint a fagyzugos tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, de keleten a tartósabban felhős tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik