Belföld

Adómentes minimálbért akarnak

Gúr Nándor (gúr nándor,)
Gúr Nándor (gúr nándor,)
A szocialisták szerint adómentesen nettó százezer forint lehetne a minimálbér.

Az MSZP alelnöke azt mondta, adójóváíráson keresztül lehetne adómentes a minimálbér. Ehhez a kormánynak nem kellene mást tennie, mint lemondani a “a haverok között szétszórt” pénzekről.  Gúr Nándor úgy fogalmazott, attól, hogy Orbán Viktor tagadja, Magyarországon szegénység van, ami az “urizáló fideszes elit” mohóságának köszönhető.

Mint korábban megírtuk, a kormányfő a parlament hétfői ülésén mondta azt, hogy legfeljebb a szocialisták törzsközönsége hiszi el az ellenzéki propagandát, miszerint a jobbos kormányzás idején nőtt volna a szegénység. A szocialista politikus szerint viszont a szegénység mértéke nemcsak az unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a felméréseiből látszik, hanem a mindennapokban is lehet tapasztalni.

Az MSZP-s képviselő azt mondta, a minimálbér 65 százalékát kapja meg a munkavállaló, 35 százalékát elvonják. A visegrádi országokban az elvonás aránya 10-20 százalék között van – tette hozzá. Gúr Nándor közölte, míg 2010-ben a minimálbér után a munkaadókat és a munkavállalókat közösen terhelő elvonás 32 ezer forint volt, jövőre 73 ezer forint lesz. Elmondta, a garantált bérminimum esetén ez az összeg 40 ezer forint volt 2010-ben, jövőre 92 ezer forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik