Belföld

Nem tilthatják el örökre a rákos betegeit lehúzó orvost

Ennek ellenére várható, hogy a kamara feljelentést tesz az etikai bizottságánál.

A Magyar Orvosi Kamara országos elnöksége várhatóan feljelentést tesz az etikai bizottságnál annak az onkológus-nőgyógyásznak az ügyében, akit a múlt héten másodfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Lehetséges, hogy egy időre a kamarából is kizárják – írja a Magyar Nemzet.

Az orvos súlyos állapotban lévő, daganatos betegektől kért 150 ezer forintot olyan műtétek elvégzéséért, amit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozott. Emellett a vizsgálatokért is 15 ezer forintot kért. A bíróság úgy ítélte meg, hogy hiába nem fér kétség a bűnösségéhez, „társadalmi érdek”, hogy folytassa orvosi tevékenységét.

Éger István, a kamara elnöke azt mondta: nem tud arról, hogy a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, aki büntetőfeljelentést tett, megkereste volna a kamara illetékes szerveit. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kamarának jelenleg nincs joga arra, hogy bárkit teljesen eltiltson a szakma gyakorlásától, vagyis, ha az etikai vizsgálat után ki is zárják az orvost egy időre, előbb-utóbb ismét praktizálhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik