Belföld
sneider tamás roy (Array)

Igazságosabb nyugdíjrendszert akar a Jobbik

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 12. 13. 15:04

Megszüntetnék a kivételezést, átírnák a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényt.

Sneider Tamás, a Jobbik képviselője úgy módosítaná a jogszabályt, hogy az öregségi nyugdíj folyósítását szüneteltetné, ha a nyugdíjas

közalkalmazotti jogviszonyban, kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami szolgálati jogviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, bírói szolgálati viszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, ügyészségi szolgálati viszonyban, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti hivatásos szolgálati jogviszonyban vagy a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonyban áll, illetve ha országgyűlési képviselői megbízatással rendelkezik.

A törvény 2018. április 5-én lépne hatályba, szabályait a hatálybalépését követően megválasztott országgyűlési képviselőkre kellene először alkalmazni.

Sneider Tamás emlékeztetett rá, hogy a Fidesz-kormány vezette be azt a szabályt, amely szerint az állami dolgozók nem vehetnek fel nyugdíjat állami megbízatásuk ellátása idején. Noha ez érvényes az állami vezetőkre is, az országgyűlési képviselők, polgármesterek mégis felvehetik az illetményt és a nyugdíjat együtt. A Jobbik képviselője ezt olyan anomáliának tartja, amit a törvény módosításával szüntetne meg.

Tavaly népszavazási kérdés is szólt erről. A kérdés egyike volt azoknak a rendszerbontó népszavazási kezdeményezéseknek, amelyeket civilek március 15-én indítottak el és amelyet Kozák Márton szociológus úgy fordított le, hogy egyetért-e Ön azzal,

a szépkorú Harrach honatya ne essen kedvezőbb elbírálás alá, mint a szintén nyugalmazott, de még dolgozni akaró Kiss tanárnő?

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.