Belföld

Gyermekotthonból kiugrott kisfiú – „Ezt a gyereket a körülményei tönkretették”

Legalább öt-hat éve kezelik gyermekpszichiátrián azt a 11 éves kisfiút, aki kivetette magát egy budapesti gyermekotthon második emeletéről a múlt héten. Anyja szerint mindezt azért történt, mert figyelemzavaros, hiperaktív gyermekét kiszakították a családjából, és haza akart menni hozzá, hozzájuk. Egy a kisfiút jól ismerő forrás azonban a 24.hu-nak azt mondta, az a szerető környezet, amiről a szülő az újságíróknak beszélt, Tibi esetében nem létezik.

Ahogy fogalmazott, egy elhanyagoló szülőről van szó, aki többször magára hagyta a kisfiút. Az apja pedig, aki körülbelül fél éve szabadult a börtönből, szintén nem foglalkozott vele. Volt olyan időszak, hogy a gyerek hetente megfordult a pszichiátrián.

Információnk szerint egy ember volt, aki törődött a kisfiúval, a nagyanyja. Az idős, kisnyugdíjas asszony éjjel dolgozott, hogy gondoskodni tudjon róla, hogy reggel el tudja indítani az iskolába, mindezt úgy, hogy velük élt a dédnagymama is. De egyedül, segítség nélkül egy idő után már nem volt képes erre. Ekkor került Tibi az átmeneti otthonba. De miután az anya ismét feltűnt – ezúttal egy újszülöttel –, a gyámügy adott a családnak még egy lehetőséget, és hazavihették a kisfiút.

De most ismét úgy látták jobbnak, ha kiemelik. Az anya a Borsnak néhány napja azt nyilatkozta, amikor gyermeke velük van, nincs vele probléma, nyugodtan viselkedik. Arról is beszélt, hogy fia azt mondta neki, nem szeretne karácsonyra semmit, csak azt, hogy újra otthon lehessen közöttük.

Forrásunk szerint viszont mindaz, amit a nő állít, nem felel meg a valóságnak, beleértve azt is, hogy a gyermek hiperaktív és figyelemzavaros. Ennél komolyabb a baj, súlyos emocionális és magatartási zavarban szenved, indulatkitörései vannak – mondta.

Ezt a gyereket a körülményei tönkretették. Egyre nehezebb vele, mert az első szóra nekiugrik a többi gyereknek. Előfordult, hogy ötpercenként azt hajtogatta, hogy meg akarja ölni magát. Pedig nagyon okos, értelmes fiú, de tele van indulattal. Az lett volna a legjobb, ha jóval korábban nevelőszülőkhöz adják, ahol biztonságot, állandóságot tapasztalhat meg.

Mint írtuk, a kisfiú múlt héten ugrott ki a Menyecske utcai gyermekotthon második emeletről. Megsérült a gerince és a jobb lábfeje is eltört. Anyja szerint csak haza akart szökni hozzájuk, ahogy azt két nappal korábban meg is tette. Forrásunk viszont úgy véli, a helyzet ennél sokkal bonyolultabb.

Már ő maga sem tudta sokszor, hova vágyik, a családjához, a kórházba vagy a gyermekotthonba. Egyáltalán, hogy vágyik-e valahova. Sehol sem találja a helyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik