Belföld

300 ezer autós lehet veszélyben az ellenőrizetlen fékek miatt

A Hamisítás Elleni Nemzeti testület felhívta a figyelmet arra, hogy súlyos és életveszélyes kockázatot jelentenek az ellenőrizetlen forrásból származó fékalkatrészek. Ezek nem csak baleseti kockázatokat, környezetvédelmi veszélyeket, hanem anyagi károkat is okozhatnak az autótulajdonosoknak.
Becslések szerint a teljes piacon kínált termékek több mint 40 százaléka kockázatosnak számít, mivel ellenőrizetlen forrásból származik, függetlenül attól, hogy új vagy használt.
A nem megfelelő minőségű fékalkatrészek jelentős fékhatás csökkenést, így féktávolság-növekedést okoznak éppen azokban a szituációkban, amikor vészfékezéssel megelőzhető lenne egy baleset. A fékalkatrészek élettartama ugyancsak fontos szempont, mivel ha a fékbetét mellett a féktárcsa is elkopik, az már jóval komolyabb költséget jelent, pedig megfelelő minőségű alkatrésszel sok esetben elkerülhető lenne az időelőtti elhasználódás
– hívta fel a jelenségre a figyelmet Gablini Gábor, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület vezetőségi tagja és a Magyar Autós Szakmai Szövetség elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik