Belföld

Mégsem lesz időközi választás Érpatakon

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság helybenhagyta az érpataki helyi választási bizottság döntését a december 11-ei időközi választás kiírásának visszavonásáról, közölte a területi választási iroda vezetője, a megyei önkormányzat főjegyzője kedden.

Papp Csaba elmondta, hogy az érpataki testület december elsejei visszavonó határozata ellen a Magyar Munkáspárt nyújtott be fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozva. Ezt a tvb nem találta megalapozottnak és elutasította.

A területi választási bizottság döntését a Magyar Munkáspárt a bíróságon fellebbezheti meg. Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere azt mondta: hivatalos információi szerint

a Magyar Munkáspárt fellebbez, így a végső szót péntekig a bíróság mondja ki az ügyben, akkor dől el, lesz-e vagy sem időközi választás vasárnap a településen.

Az érpataki önkormányzat képviselő-testülete szeptemberben 4:3 arányban döntött az önfeloszlatásról, kibékítetlen ellentétek miatt. A helyi választási bizottság ennek alapján írta ki az időközi választást december 11-ére. A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság november végén eljárási hiba miatt megsemmisítette a képviselő-testület határozatát, mert az ülés előtt a képviselők nem szavaztak a napirendi pontokról.

A helyi választási bizottság ezután visszavonta a választás kiírásáról szóló határozatát, amit a Magyar Munkáspárt megtámadott a tvb-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik