Belföld

A BKV szerint nincs baj a 2-es metró csúszásvédelmével

A társaság hangsúlyozta, hogy minden hatósági elvárásnak eleget tesznek.

A BKV szerint a 2-es vonal szerelvényeinek csúszásvédelme az elvárt műszaki paramétereknek megfelelően működik, a kialakítása a jogszabályoknak és a műszaki előírásokban foglaltaknak is megfelel.

A társaság az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, járműveik üzemeltetési rendszerét a hatóságok jóváhagyták és engedélyezték, a szükséges karbantartásokat és javításokat minden esetben elvégzik, mind az Alstom, mind pedig az orosz szerelvények megfelelnek az érvényben lévő Országos Vasúti Szabályzatnak. A BKV álláspontja szerint

hamis és félrevezető azt állítani, hogy az Örs vezér tere állomásnál figyelmen kívül hagyták a megcsúszási lehetőségeket.

Közölték: múlt pénteken fokozott felügyeletet rendeltek el, a jobb tapadás érdekében homokkal szórták le a vágányokat. Szombatra virradó éjjel a Pillangó utcánál megtisztították a síneket, majd ismét homokot szórtak, vasárnapra virradó éjjel pedig vegyszeres tisztítást is végeztek. A vasárnapi üzemkezdettől nem voltak megcsúszások – tették hozzá.

Hétfőn reggel ugyanakkor a Pillangó utcánál egy érkező metrószerelvény nekiütközött az előtte álló vonatnak, a balesetben többen megsérültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik