Belföld

Megszűnhet a Fidelitas

A héten ünneplik fennállásuk 20. évfordulóját, de a megszűnés veszélye fenyegeti őket, írja a Magyar Nemzet. Az ok az, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete több mint két éve nem tud megfelelni az új polgári törvénykönyvnek.

A végső határidő 2017. március 15-e, eddig van ideje a Fidelitasnak a Ptk.-hoz igazítani az alapszabályát, ha nem teszik meg, a bíróság akár fel is oszlathatja vagy meg is szüntetheti a szervezetet.

Nem sietik el a dolgot, utoljára több mint másfél évvel ezelőtt tartottak kongresszust, akkor választották meg új elnöknek Böröcz Lászlót, az V. kerület alpolgármesterét.

Nem könnyű

Megpróbáltak alapszabályt is módosítani, a közgyűlés el is fogadta a változtatásokat, a Fővárosi Törvényszék azonban nem, 45 napos határidőt szabtak, de ez az idő nem volt elég az ifjúsági szervezetnek.

Böröcz akkor azt közölte a bírósággal, hogy a megadott határidőben a hiánypótlások teljesítése „objektíve lehetetlen”, ezért határidő-hosszabbítást kért.

Sőt, nehéz

Megkapta, de újabb 45 nap sem volt elég. Az új elnök a következő kérelmében már azt állította, szervezete teljes egészében visszavonja alapszabály-módosításra vonatkozó kérelmét. Az indok az volt, hogy a Fidelitas csak egy új kongresszus összehívásával tudná pótolni az előírt hiányosságokat.

Szombaton közgyűlést tartanak, úgy tudni, Orbán Viktor is beszédet mond.

Kiemelt kép: Fidelitas, Facebook, Kubatov Gáborral a fotón

Ajánlott videó

Olvasói sztorik