Belföld

Lecsapott a szén-monoxid Debrecenben és Gödöllőn

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert hétfő délelőtt Debrecenben. A tűzoltókat a külvárosba, a Tegez utca egyik családi házához riasztották. A katasztrófavédelem emberei gázkoncentrációt mértek az épületben, ezért a gázszolgáltató szakemberét is riasztották.

Tűzoltók vonultak Gödöllőre, a Széchenyi utcába is. Egy háromszintes családi házban jelzett az érzékelő. A katasztrófavédelem emberei a földszinten nem találtak szén-monoxidot, azonban a középső és a legfelső lakószinten már az egészségre káros koncentrációban mutatták ki a mérgező gázt. A házban tartózkodó három ember közül egy panaszkodik fejfájásra és szédülésre, ám a mentők mindhármójukat megvizsgálják. A tűzoltók folytatják a méréseket, valamint átszellőztetik az épületet.

Múlt pénteken hárman kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Nagykovácsiban. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az épületben és alacsony koncentrációban ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik