Belföld
Az Országgyűlés plenáris ülése

Másfél hét múlva eljön Rogán nagy napja

24.hu
24.hu

2016. 12. 03. 15:52

Kétnapos karácsonyi aukciót rendez a BÁV Budapesten. Táskája már van, most ékszerek és műtárgyak közül válogathat a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.
Korábban a témában:

December 13-án ékszereket és órákat, december 14-én ezüst és egyéb műtárgyakat kínál a BÁV karácsonyi aukciója, amelyet a MOM Kulturális Központban rendeznek meg Budapesten. A karácsonyi aukció első napjának több mint 200 tétele között minden értéksáv és minden főbb ékszertípus képviselteti magát – olvasható a BÁV MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A legmagasabb árról induló tétel egy fehérarany, 279 briliánssal (19,6 karát) ékesített modern nyakék, amelynek kikiáltási ára 3,8 millió forint. Széles a választék az elegáns brilles fülbevalókból is, az 1-1 karát körüli darabokat már 400 ezer forinttól kínálják az árverésen. A színes drágakövekkel díszített darabok közül kiemelkedik egy ötkarátnyi zafírral, briliánsokkal és gyönggyel ékesített koktélgyűrű.

Több, nagyobb brillel ékített szoliter gyűrűre is licitálhatnak az érdeklődők. A szoliter gyűrűk választékában a fél karát körüli darabok, a minőségtől és csiszolástól függően, már 150 ezer forinttól, míg a legnépszerűbb, 1 karát körüli gyűrűk 400 ezer forinttól kelhetnek el. A legmagasabb a kikiáltási ára egy 2,44 karátos ékszerkölteménynek, amelyre 1,5 millió forinttól lehet licitálni.

A karácsonyi aukció másnapján férfiaknak szóló mantique tárgyakra, gyűjthető régiségekre licitálhatnak az érdeklődők. A kollekcióban mandzsettagombok, szelencék és egy századfordulós francia ezüst vodkás készlet is szerepel.

Emellett ezüst asztali csengők, míves cukorszórók és -dobozok, étkészletek és egy biedermeier fonaltartót is tartalmaz az idei aukciós anyag. De finoman megmunkált tálcák, kínálók, teás- és kávéskészletek széles választéka, valamint gyertyatartók, kandeláberek és több házioltár is várja az érdeklődőket. A Zsolnay-gyűjtők érdeklődésére tarthat számot a táncos nőalakokkal díszített szecessziós díszváza.

A hír külön örvendetes lehet Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, aki – mint kiderült – több százezres táskáját egy BÁV-üzletből szerezte. Ezzel kapcsolatban nemrég

  • megkerestük a BÁV Zrt.-t, hogy vesznek-e be értékes táskákat, illetve volt-e rá példa, hogy ilyet kereskedelmi forgalomba bocsátottak. Mindháromra nemmel válaszoltak.
  • Megkerestük a Miniszterelnök Kabinetirodát, hogy mondják el, akkor miért mondta Rogán azt, amit.
  • Nem válaszoltak, a cikk kikerült.
  • Pár órával később levelet kaptunk a BÁV-tól, amiben leírják: bár tényleg azt mondták korábban, hogy nem foglalkoznak táskákkal, az nem úgy van, mert a BÁV VIP program keretében mégis. Ez több kérdést is felvet.
  • Majd péntek este befutott a Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza is. Itt olvashatják.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.