Belföld

Baj lehet a karácsonyi nyugdíjjal, lehet, hogy nem kapják meg időben a tízezer forintot

Karácsonykor 2,8 millió nyugdíjas kap fejenként tízezer forintos Erzsébet-utalványt, amit Lázár János szerint a kormányhivatalok, járási hivatalok fognak kézbesíteni december 21-24. között.

Ha sikerül. 

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke a Napi.hu szerint úgy hallotta, a járási kormánytisztviselők lesznek a kézbesítők, de konkrét utasítás még nem érkezett. Azt azért hozzátette:

Ha Lázár miniszter úr ezt kijelentette, akkor meg is fog valósulni.

A lap szerint még mindig munkaerőhiány van a járási hivatalokban – jelezte a szakszervezeti vezet -, napi tíz órákat dolgoznak a tisztviselők, és most az a kérdés, hogy a kézbesítés idejére az eddigi munkájukat félre kell-e tenniük.

A járási kormánytisztviselőknek a kézbesítés nem tartozik a munkakörükbe. Az eredeti feladatukban kell helytállniuk, mert ha nem intézik el megfelelő időben az ügyiratot, akkor rendbírsággal kell számolniuk – mondta Boros Péterné. Szerinte az is kérdés, hogy ki marad a hivatalokban, munkaidőben vagy szabadidőben kell majd kézbesíteni, saját vagy hivatali autóval.

Ajánlott videó