Belföld

Mégsem oszlik fel az érpataki önkormányzat

Egyelőre nem tudni, mi lesz a jövő vasárnapra kiírt időközi választással.

Hatályon kívül helyezte a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság azt a határozatot, amellyel az érpataki önkormányzat feloszlatta magát. Azért döntöttek így, mert a szeptember 6-i képviselő-testületi ülést, ahol a döntést meghozták, nem szabályszerűen hívták össze: olyan napirendi pontot is tárgyaltak, amely a meghívóban nem szerepelt, így előzetesen el sem fogadták a képviselők.

Orosz Mihály Zoltán polgármester azt mondta: a bírósági döntéssel bizonytalanná vált a december 11-re kiírt időközi önkormányzati választás, mert megszűnt a jogalapja. Hozzátette: a jegyző egyeztetést kezdeményez a Nemzeti Választási Bizottsággal, mert úgy tudják, kiírt választást nem lehet visszavonni, így az NVB döntésétől függ, megtartják-e a voksolást.

A polgármester hozzátette, hogy a bírósági ítélet ellen felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a Kúriához, de több hónapig tarthat, míg ott napirendre kerül a kérdés, a választás viszont ki van írva a jövő hét végére. Szerinte a szeptember 6-i ülésen a képviselők tudták, mi lesz a napirend, miről tárgyalnak és miről szavaznak.

Az érpataki képviselő-testület 4:3 arányban döntött az önfeloszlatástól kibékíthetetlen ellentétek miatt. Ugyanazon az ülésen döntöttek arról is, hogy hitelt vesznek fel a közmunkások bérének kifizetésére, a mostani bírósági ítélet ezt a határozatot is hatályon kívül helyezte. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik