Belföld

Nem mondott igazat az ORÖ elnöke a hivatali autójáról

A csődközeli helyzetben lévő szervezet hétmillióért vett új Audit, amit a régi autó rossz műszaki állapotával indokoltak.

Az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Balogh János nemrég azzal indokolta a szervezet új hivatali autójának, egy 7 millió forintos Audi A4-nek a beszerzését, hogy az előző autó megromlott műszaki állapota és közlekedésbiztonsági szempontok miatt ez szükségessé vált. Csakhogy a Magyar Nemzet birtokába került hivatalos dokumentum ennek az ellenkezőjéről tanúskodik.

A lap azt írja: a Porsche Buda márkakereskedés több mint 2,5 millió forintért vette meg a szervezettől az elnök által „rossz műszaki állapotúnak” mondott Volkswagen Tiguant, és várhatóan ennél magasabb áron fogják értékesíteni. A kereskedés szakszervize azt állapította meg, hogy nincs komoly probléma az autóval, mindössze 166 ezer forintnyi szerelési költséget számoltak fel.

Az új Audi beszerzése miatt törvényességi felügyeleti eljárás indul az Országos Roma Önkormányzatnál. Roma politikusok beadványa nyomán a kormányhivatal vizsgálja az autóbeszerzés jogszerűségét, a képviselők szerint ugyanis a közgyűlés felhatalmazása nélkül lízingelik a járművet. Nemrég a szervezet hivatalvezetője egyébként arról panaszkodott, hogy csődközeli helyzetben van a kisebbségi önkormányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik