Belföld

Kövér kitiltotta az Együtt elnökét

szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
Ez akkor derült ki, amikor nem engedték be az őrök a Képviselői Irodaházba. Hiába adták le a nevét.

Szigetvári Viktor egy megbeszélésre érkezett volna az épületbe, de hiába volt a neve vendégként leadva a portán, az őrök nem engedték belépni. Mint korábban megírtuk, pár hónapja Kövér László már kitiltotta Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselőjének vendégeit az Országházból.

A pártelnök szerdán azonban Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő vendégeként érkezett a Képviselői Irodaházhoz, de így sem engedték be. Kiderült, hogy Szabó Szabolcs vendégfogadási tilalmán túl Szigetvári Viktort magát is kitiltották a Parlamentből, illetve a Képviselői Irodaházból.

Az Együtt tiltakozik, elfogadhatatlannak tartja, hogy egy parlamenti képviselettel rendelkező párt elnökét kitiltsák egy középületből, kiváltképp az országgyűlési képviselők irodaházából.

Ez a magyar történelem legsötétebb korszakait idézi, amikor a hatalmon lévők önkényesen döntötték el, hogy ki, milyen középületbe léphet be, milyen ügyet képviselhet, milyen ügyekben szólalhat meg.

Az Együtt szerint az Orbán-rezsim egy újabb határt lépett át: a hatalom képviselői már nemcsak az állami ünnepekről, hanem a magyar demokrácia egyik legfontosabb középületéből, a képviselői irodaházból is kitiltják mindazokat, akik szót mernek emelni ellenük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik