Belföld

Estétől jön a hó, havas eső, a szél viharos lehet

A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Késő délutántól megvastagszik a felhőzet, estig nem valószínű csapadék, éjszaka viszont elszórtan hószállingózás, kisebb havazás, a Kisalföldön helyenként havas eső is lehet.

Kisebb havazás lehet az északi és keleti országrészben (főleg a Tiszántúl északi fele, Észak-Magyarország, Dunazug-hegység). Csütörtök hajnalig helyenként 1-2 centi hó hullhat, ami csütörtökön gyorsan elolvadhat. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet késő este -2 és +2 fok között alakul.

Csütörtökön általában erősen felhős, borult lesz az ég. Délnyugaton csekély a csapadék esélye, de másutt elszórtan lehet gyenge eső, az északkeleti határ közelében havas eső, esetleg hó. A nyugati, északnyugati szél napközben többfelé erős, késő délutántól az Észak-Dunántúl magasabban fekvő részein viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű, a nyugati határnál várható az enyhébb idő.

Az északnyugati, nyugati szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúl északi, északkeleti részén, majd a nap második felében már az Északi-középhegységben is elérhetik a 65-75 km/órát. Két megyére (Pest és Komárom–Esztergom) a viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely szerint péntekre virradó éjszaka még tovább erősödhet a szél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik