Belföld

Nyugdíjas kedvezménnyel a Király fürdőbe(X)

A természetes gyógymódok híveinek körében előkelő helyet foglal el a gyógyfürdőzés. A budapestiek kiváltságos helyzetben vannak, hiszen számos fürdő közül választhatnak. A Fő utcában megbúvó, török kori Király fürdő szolgáltatásait a nyugdíjasok több mint 30% kedvezménnyel vehetik igénybe.

A természetes gyógymódok világszerte egyre nagyobb teret nyernek. Ha kúraszerűen vesszük igénybe a gyógyfürdő kezeléseket, komoly javulásra számíthatunk. Ha kúraszerűen vesszük igénybe a gyógyfürdő kezeléseket, komoly javulásra számíthatunk. A fürdőkúrának az idegrendszeren keresztül ható ingerei áthangolják az ember szervezetét, ezzel is elősegítve a krónikus panaszok enyhülését. A meleg fürdők és iszappakolások hatására vérbőség keletkezik, és a görcsös izmok, inak, szalagok ellazulnak, elősegítve ezzel a mozgásképesség javulását, illetve helyreállítását. A budapestiek kiváltságos helyzetben vannak, hiszen számos gyógyfürdő közül választhatnak.

img_5063b

A mai Fő utcában megbúvó török kori Király fürdő építését a török Arszlán pasa kezdte meg 1565-ben azért, hogy a városfalon belül is legyen ostrom idején védett közelségben lévő fürdő. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították, eredetileg vörösfenyőből készített vízvezetékekkel. 1796-ban a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájában, ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. Négy, különböző vízhőmérsékletű medencéjén kívül gőzkamara és szauna is a vendégek rendelkezésére áll. A gyógykezeléseken kívül többféle masszázs közül választhatnak a felfrissülésre vágyók.

kir-012

A fürdő számos kedvezménnyel várja vendégeit. A nyugdíjasok részére kialakított belépőkkel a gyógyulni és regenerálódni vágyók több mint, 30% kedvezménnyel vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.

 

További információ: www.kiralyfurdo.hu

Mentés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik