Belföld

Két nappal a Class FM-botrány kirobbanása előtt új céget jegyeztek be Sebestyén Balázs nevére

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Sebestyén Balázs. November 19-én, pontban éjfélkor lekapcsolták az egyetlen országos vételkörzetű  kereskedelmi rádióját, a 2,5 milliós hallgatótáborral rendelkező Class FM-et, így a legsikeresebb reggeli rádiós műsornak, a Sebestyén nevével fémjelzett Morning Show-nak is el kellett búcsúznia közönségétől.

A gyaníthatóan a politikai érdekek és szereplők ütközőterébe került műsor körüli bonyodalmakról, illetve a Class FM hattyúdaláról részeletesen itt írtunk

Sebestyén Balázs nem csak hangját, illetve arcát adja a rádió-, illetve tévéműrosokhoz: az Opten céginformációs adatbázis szerint személyesen, és felesége-üzlettársa, Sebestyén-Horváth Viktória révén több médiavállalkozásban is érdekelt. Birodalmuk zászlóshajója a házaspár által közösen tulajdonolt, 2011-ben bejegyzett Shamarpa Kft.-t, amelynek tavaly 131,4 millió forintos nettó árbevétele volt. A vállalkozás 2011-ben költözött Diósdra, nem sokkal azután, hogy a Sebestyén-család megvásárolta azt a luxusépületet, amely az egyik Év Háza versenyen a legszebbnek bizonyult.

Gyertek át szombat ete Fotó: RTL Klub
Gyertek át szombat ete Fotó: RTL Klub

Az Opten szerint Sebestyén Balázs nevére és a Sharmapa Kft. címére új vállalkozást jegyeztek be. A Karmapa Csenno Kft. 3 millió forintos jegyzett tőkével indult, főtevékenysége a rádió-műsorszolgáltatás. November 14-én jegyezték be, mindössze két nappal azelőtt, hogy Sebestyén Balázs bejelentette a Morning Show végét. A cég október 17-én létrejött.

A cég neve egy korábbi, Sebestyén-Horváth Viktória érdekeltségébe tartozó válalkozást idéz. A Karmapa Kft. 2011 júliusáig volt a tulajdonában, majd  Hanzel Henrik Istvánhoz került. Hanzel nevére jegyezték be a Morning Show védjegyet. Hanzelt a vállalkozásban a Class FM-tulajdonos Michael McNutt váltotta.

Februárban derült ki, hogy a Gyertek át szombat este című műsorban nem csak műsorvezetőként, hanem gyártóként is közreműködik. A Bors akkor úgy értesült, hogy az RTL Klub ezzel az anyagilag is  kedvező döntéssel akarta megakadályozni, hogy az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező műsorvezetőt jó pénzért elcsábítsa a TV2, amire a korábbi hírek szerint nagy esély volt.

Sebestyén Balázst telefonon értük utól, céges ügyekről nem kívánt nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik