Belföld

Mit tegyünk, ha baleset ér minket? – Készülj fel a váratlan helyzetekre infografikánkkal

Egy régi mondás szerint mindig a legjobbat kell remélnünk, de a legrosszabbra érdemes felkészülnünk. Közlekedés vagy sportolás közben bármikor könnyen érhet minket baleset, és bár nem láthatunk előre mindent, mégis fontos bizonyos szintig felkészülnünk erre. A váratlan helyzet okozta pánikot is könnyebben tudjuk ugyanis kezelni, és a felépülésünk is gyorsabb lehet, ha tudjuk, mi a teendőnk, és hova kell fordulnunk.

Valószínűleg mindenki tisztában van a vészhelyzet esetén hívandó telefonszámokkal, de gyakran történnek olyan könnyebb balesetek is, amikor nem mentőre van szükségünk, mégis segítségre szorulunk. Egy kis előrelátással erre is felkészülhetünk, hiszen a balesetbiztosítások már magukban foglalnak olyan praktikus kiegészítő elemeket, melyek ezekben a helyzetekben nyújtanak segítséget. Ha igazán gondosak vagyunk, bebiztosíthatjuk magunkat például olyan szolgáltatással, mely keretében bármikor rendelkezésünkre áll egy call center, ahol elirányítanak a legközelebbi orvosi ügyeletre, vagy segítenek a szakorvosi konzultáció megszervezésében.

Érdemes szem előtt tartanunk, hogy az azonnali ellátás mellett a balesetek utáni felépülés is komoly szervezési és pénzügyi nehézségeket okozhat. Ha megfelelő biztosítást kötünk, ilyen esetekben is segítséget kapunk, és könnyebben térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Így akár még az olyan extrém helyzetek miatt sem kell aggódniuk, mint például ha sérülésük miatt át kell építeniük az otthonukat, vagy a felépülés idejére tartósan kiesik jövedelmük.
nn_1nn_2nn_3nn_4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik